پنج صادرکننده برتر مرمریت در جهان
مطالعه استون نیوز از سازمان تجارت جهانی – سازمان ملل متحد کام ترید و موسسه ملی آمار
نکته بسیار مهم در مباحث تحلیلی اگر صحبت از اعداد و ارقامی آماری است تحقیقا ذکر منبع از الزامات منطقی است در غیر اینصورت هرگونه ادعای عددی و آماری فاقد مشروعیت است.
همکاران محترم جدول فوق از سمت چپ نام کشورهاست که از بالا به پایین رکورد داران صادرات سنگ مرمریت ردیف شده اند.
ستون بعد از اسامی کشورها ارزش دلاری صادرات آنهاست.
ستون سوم به دو گروه تقسیم شده اند و کل این ستون درصد حجمی فروش است.
در ستون سوم ما دو گروه داریم.
گروه اول جمع بلوک خام + سنگ اسلب است.
گروه دوم محصولات فرآوری شده یا تمام شده سنگ مرمریت است که میشود هر آنچه ریزتر از سنگ اسلب فرآوری شده است.
حال میرویم سراغ مقدار به تن همین کشورها در ستون چهارم که نوشته شده کوانتیتی این عددها به تن هستند یعنی میزان صادرات به تن.
کل کشورها حدود 16 میلیون تن سنگ صادر کرده اند که 65 درصدش بلوک و اسلب بوده و 34 درصدش سنگ فرآوری شده که این عددها طبیعی است که در تناژ وزن بلوک بیشتر است و مشخص است ولی باز هم توجه شما را به این نکته جلب میکنم آمارهای اچ اس کد جهانی بلوک و اسلب را با هم جمع میزند.
همانگونه که ملاحظه میفرمایید در ستون فرآوری یا تمام شده در صد قابل توجهی از درآمد کشورها روی آن متمرکز شده است.
در کل جدول میگه 61 درصد درآمد کشورها از فروش صادراتی فرآوری شده است و 38 درصد از بلوک و اسلب باز تاکید در این 38 درصد هم اسلب وجود دارد شما ببینید چه سهمی از بلوک باقی میماند ؟
کشوری مانند ترکیه در صدر جدول صادرات فرآوری شده است. خودش دستگاه سازی دارد. اعتماد به نفس ملی دارند و افراد خودباخته به خارجی کم دارند
ایتالیایی ها هم از این سمت و سوی پیشرفتهای ترکیه خوششان نیامده است.
خرید آسان و مطمئن سنگ مرمریت از سنگیاب 983191089314
تحلیل جایگاه های کشورها برای صادرات بلوک و اسلب:
داستان اینجاست که چین از مزیت تولید ارزان برخوردار است و 98 درصد درآمدش را از فرآوری شده است. چین کشور وارد کننده و صادر کننده است یعنی خودش هم مصرف کننده بزرگی است.
هند کشوری است که روی گرانیت مزیت دارد بنابراین وارد کننده بلوک مرمریت است چرا بلوک مرمریت و چرا اسلب نه؟ این کشور برایش صرف نمیکند اسلب وارد کند- برای کارخانه های خودشان هم کار ایجاد میکنند و ارزانتر محصول را بدست میاورند.
ترکیه بزرگترین صادر کننده فرآوری در طی ده سال تا سال 2018 به آمریکا بصورت اسلب عمده و کات تو سایز است.
کشور ما دارای مزیت تولید ارزان است با ذکر کلیه مشکلات تولید کنندگان محترم باز هم تولید در متر مربع به دلار یا ریال هر دو باید یک واحد باشد در حالی که در ایران به ریال تولید میکنیم و به دلار صادر میکنیم امروزه این مزیت نسبی هم وجود دارد.
ترکیه و ایتالیا هر دو صادرات به آمریکا در بخش فرآوری رقابت دارند که ده سالی ترکیه در صدر صادرات به آمریکا بوده و نحوه نفوذ آنها در بازار فقط دارا بودن پایگاه و انبار و شریک تجاری است.
در نمایشگاه ارتباط گرفته میشود و مدتها رفت و آمد و ایجاد پایگاه ثابت در آن کشور زمان برده است.
بحث بر سر ممنوع سازی اشتباه است به نظرم باید نحوه توزیع و ارسال داخلی و صادراتی کوپ باید در چارچوب باشد چون امروز تعادل برقرار نشده است و کارخانه داران محترم از بدی کیفیت سنگ صحبت میکنند و معدن داران محترم از نقد نبودن و بلند مدت های اعتباری که در گردش مالی معدن مشکل ایجاد کرده است. هر دو گروه حق دارند بنابراین سیاست گذار باید در این بخش برای ایجاد توازن ورود کند.
تنظیم بازار با دستورالعمل های تشویق و ایجاد انگیزه یکی از پیشنهادات است.
صادرات آزاد کوپ به هر میزان چرا مطلوب نیست؟
با یک مثال عرض میکنم چرا مشکل ساز است.
با توجه به اینکه چین میتواند ارزانترتولید کند یعنی اگر سنگی ایرانی قرار است وارد پروژه ای در آلمان بشود وقتی در زمان قیمت دادن میرسیم، چین سنگ ایرانی خود ما را با قیمت پایین تر به پروژه معرفی میکند بنابراین ما همیشه این مزیت مانور را از دست میدهیم.
تولید ارزان+حمل ارزان+سرویس و انبار در کشور هدف
با توجه به اینکه تولید کننده ایرانی درگیر کار سخت تولید است و بازرگان هم نمیتواند سرمایه خود را درگیر ایجاد زیر ساخت و تهیه انبار کند ما چرخه تامین درست محصول را برای بازار هدف از دست میدهیم تازه قیمت ها هم به جای حقیقی بوده حاصل یک سرچ اینترنتی است که کمی پایین تر از مصرف کننده نهایی قیمتها داده میشود.
این طرز قیمت گذاری غیر حرفه ای است ورود به بازار مصرف در هر کشوری رویه خاص خودش است.
مالیات و ارزش افزوده در فاکتور ها و ...
بنابراین ما میخواهیم از راه دور بازار سنگ فرآوری را بدست بیاوریم این نشدنی است؟
حضور دائم و زیربنایی در بازار هدف- مانند روسیه، هند، اروپای مرکزی و شرقی و شمالی، آمریکا ، کانادا و چین و داشتن پایگاه برای خدمات رسانی و پاسخگویی به مشتری
تقاضای جهانی سنگ مرمریت به طور مداوم رو به افزایش است و ایالات متحده کشوری است که بیشترین تعداد تولید سنگ مرمریت را در سطح جهان وارد میکند. پنج تامین کننده برتر سنگ مرمریت پایان رسیده در جهان در دوره 2009-2018 کدام بودند؟
پس از مطالعه نتایج آماری مرکز تجارت بین الملل، سازمان ملل متحد و موسسات ملی آماری ، روند stonenews.eu صادرات سنگ مرمریت فرآوری شده در 5 کشور صادر کننده برتر از سال 2009 تا 2018 را ارائه میدهد.
از سال 2009 تا 2018 ، ارزش کل صادرات سنگ مرمریت در سطح جهان 46.58 درصد افزایش یافته در حالی که این مقدار 19.07 درصد افزایش یافته است. نفرات برتر در صادرات تجارت سنگ مرمریت فرآوری شده بر اساس ارزش کل صادرات به ترتیب رتبه کشورهای چین، ایتالیا، ترکیه، اسپانیا و مصر هستند.
همانطور که در نمودار فوق مشاهده میکنید، چین در دوره 2009- 2018 بزرگترین صادر کننده سنگ مرمریت فرآوری شده در جهان بود و بالغ بر 1.45 میلیارد دلار ارزش صادرات را فقط در سال 2018 نشان داد. ایتالیا با 1.03میلیارد دلار در رتبه دوم قرار داشت. از سال 2009 تا 2018 ارزش صادرات سنگ مرمریت کشور چین با 68.28 درصد، ایتالیا 40.7 درصد و ترکیه با 29.44 افزایش داشته است. مصر با افزایش 154.55 درصد در ارزش صادرات بین سالهای 009 تا 2018 جایگاه خود را در رتبه بندی بازرگانی صادرات سنگ مرمریت قرار داده است.
موفق ترین سال چین در سال 2015 با ارزش 1.90 میلیارد دلار صادرات سنگ مرمریت فراوری شده. رکورد بالای ایتالیا در سال 2017 با 1.11 میلیارد دلار بود و همان سال ترکیه با 1.07 میلیارد دلار . اسپانیا هیچ نوسان بزرگی نداشته است اما بهترین سال 2013 با ارزش صادرات 267.16 میلیون دلار در حالی بود که اوج کشور مصر در سال 2014 با 242.83 میلیون دلار بود و پس از آن روند نزولی خود را آغاز کرد.
در مورد مقدار صادرات سنگ مرمریت فرآوری شده جایگاه متفاوت است. ترکیه در صدر قرار دارد و چین را در رده دوم قرار میدهد. در حالی که مسیر مصر دارای یک انحراف بزرگ به سمت بالا بود.
از سال 2009 تا 2018 میزان صادرات سنگ مرمریت در ترکیه 62.09 درصد و اسپانیا 10.31 درصد افزایش یافته است. بیشترین میزان صادرات در مصر با 75.94 درصد با افزایش بزرگ در سال 2014 تا 1.41 میلیون تن بود. چین و ایتالیا هر دو به ترتیب 18.77 درصد و 3.67 درصد کاهش یافته اند.
در مورد ارزش واحد ، ایتالیا بار دیگر به عنوان کشوری که صادرات سنگ مرمریت فرآوری شده را بطور پیوسته با بالاترین قیمت در هر تن در طی دهه صادر میکند، برنده بازی است.
همانطور که در نمودار دیده میشود، مصر موفق شد در این مسابقه از ایتالیا پیشی گیرد و بالاترین قیمت هر تن را در سال 2011 بدست اورد. از سال 2009 تا 2018 قیمت چین برای هر تن صادرات سنگ مرمریت تمام شده 107.16 درصد، ایتالیا 46.06 درصد و مصر 44.68 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر قیمت ترکیه برای هر تن صادرات سنگ مرمریت با رقم 201.15 درصد و اسپانیا با 11.46 درصد کاهش یافته است.
با توجه به جریان مداوم داده ها، ممکن است آمار در طول سال تغییر کند.
تحقیق و تحلیل توسط آقای سیامک اخطاری