نمایشگاه اهرم توسعه صادرات
نمایشگاه سنگ و استانداردهای یک نمایشگاه بین المللی
نمایشگاه صنعت سنگ، معادن و صنایع وابسته اصفهان امسال در سیزدهمین دوره خود قرار دارد. به پشتوانه موفقیت دوره های گذشته این نمایشگاه و تلاش های بین المللی، در این دوره شاهد حضور بیش از 30 شرکت خارجی هستیم؛ حضور این شرکت ها ابعاد بین المللی نمایشگاه سنگ اصفهان را تقویت کرده و مشارکت کنندگان داخلی را نیز با موقعیتی فراتر از نمایشگاه سال های گذشته روبرو ساخته است.
همان طور که مبرهن است حضور مستقیم شرکت های بین المللی نقش بی بدیلی در توسعه ارتباطات خارجی شرکت های داخلی، تقویت بسترهای صادراتی، افزایش توان داخلی و آشنایی تولیدکنندگان با فناوری ها و تکنولوژی های روز جهان دارد؛ انتقال دانش و فناوری که یکی از مهم ترین اهداف برگزاری نمایشگاه های تخصصی است نیز در چنین شرایطی به خوبی اتفاق میافتد. در صنعت نمایشگاهی، برای آشنایی صنعتگران کشور با فناوری ها، محصولات، خدمات و دستاوردهای روز دنیا حتما لازم نیست که صنعتگران به دیگر کشورها سفر کنند؛ البته سفر به کشورها و آشنایی با بازار آن ها نیز زمینه ساز بسیاری دیگری از جهش های اقتصادی است. اما راه دیگر، حضور در نمایشگاه هایی است که شرکت های خارجی در آن حضور یافته و برای یافتن ابعاد و ویژگی های بازار ایران به این نمایشگاه ها آمده اند.
شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در طول سال ها و دوره های گذشته تلاش کرده تا این زمینه را مهیا ساخته و سال به سال گسترش دهد؛ چراکه معتقدیم نمایشگاه، به عنوان اهرم توسعه صادرات می تواند زمینه ساز بسیاری از تبادلات بین المللی و جهانی باشد. یکی دیگر از ویژگی های این دوره که نمایشگاه سنگ اصفهان را به نمایشگاهی کامل از حیث استانداردهای جهانی تبدیل کرده است، برنامه های جانبی آن است؛ در این دوره برگزاری همایش سنگ و چالش های صادراتی با حضور اعضای کمیسیون های مربوطه، اقتصاد دانان برجسته و اساتید دانشگاه و برگزاری جلسه هم اندیشی بین مهمانان و مشارکت کنندگان خارجی نمایشگاه از جمله فرصت هایی است که در دل این نمایشگاه و فارغ از فضای غرفه ها و سالن های تجاری، پیش بینی شده تا علاوه بر تقویت ابعاد علمی نمایشگاه، گردش اطلاعات میان مشارکت کنندگان خارجی و صنعتگران داخلی به خوبی اتفاق بیفتد. حجم قابل توجه بازدیدکنندگان متخصص در سال های گذشته، یکی دیگر از ویژگی هایی است که این نمایشگاه را به یکی از برترین نمایشگاه های رسته خود در ایران تبدیل کرده است.
امیدواریم با برگزاری دور بعدی این نمایشگاه در محل دایمی نمایشگاه های استان که هم اکنون در قالب پروژه نمایشگاه بزرگ اصفهان در حال ساخت است بتوان استانداردهای فیزیکی و خدماتی را نیز به این نمایشگاه اضافه کرد تا به واقع یک نمایشگاه تمام عیار با معیارهای بین المللی را شاهد باشیم. با توجه به لزوم توسعه تولید و اشتغال با رویکرد اقتصاد مقاومتی که دغدغه مهم کشور در شرایط فعلی است، امید آن داریم برگزاری این نمایشگاه بتواند بازار داخلی و صادراتی صنعت سنگ را از مشکلات موجود رهانده، و روز به روز به توسعه و تعالی نزدیک تر کند؛ برگزاری نمایشگاه، دغدغه و وظیفه شرکت نمایشگاه ها است اما بهره برداری و کسب داده و اطلاعات کاربردی و به کار بستن آن ها به بخش خصوصی صاحبان صنایع و متولیان دولتی بر می گردد. به این امید که این نمایشگاه اثرات قابل قبولی را بر صنعت سنگ استان و در نهایت کشور بر جای بگذارد.