صنعت سنگ ایران نیازمند بروزرسانی
صنعت سنگ ایران نیازمند بروزرسانی
سنگ یاب قصد دارد در این مقاله به بررسی راهکارهای افزایش راندمان و بهبود عملکرد چرخه تولید سنگ ساختمانی کشور بپردازد. این بررسی و تحلیل با استناد به مطالعات میدانی با موضوعیت سنگ تراورتن محلات شکل گرفته است.
با بررسی صنعت سنگ ساختمانی متوجه میشویم که بهبود در این عرصه بدون مهندسی مجدد چرخه تولید سنگ محقق نمی شود. در واقع مهندسی مجدد چرخه تولید سنگ دارای مزایایی می باشد که به برخی از آنها در زیر اشاره میشود:
- تامین کیفیت محصولات تولید شده
- افزایش چشمگیر میزان تولید سنگ با راندمان و بازدهی بالا
- کاهش دادن میزان ضایعات سنگی تولید شده و دفع شده در طبیعت و محیط زیست به مقدار قابل توجه
- تولید محصولات متنوع و جانبی با استفاده از ضایعات سنگی
- صنعت سنگ ایران نیازمند بروزرسانی
با توجه به مزایای متعددی که در (باز طراحی چرخه تولید) وجود دارد و بخشی از آن در بالا ذکر شد، این نتیجه گیری می شود که می بایست راهکارهایی برای بهبود کلیه مراحل زنجیره تولید سنگ ساختمانی در نظر داشت که این بهبود با تغییر عملکرد در هر کدام از بخش ها شامل اکتشاف، بهره برداری (استخراج) و فرآوری حاصل میشود.
این تحلیل به طور عمده باید بر روی سنگ، متدهای استخراج و همچنین ماشین آلات (سیستم تجهیزات و دستگاه های استخراجی) تمرکز داشته باشد و همچنین بتواند روشهای جدیدی برای فرآوری و استفاده از ماشین آلات به روز ارائه دهد و برنامهای برای مدیریت نیروی کار و سرمایه گذاری در این عرصه داشته باشد.
در همین راستا میتوان به عنوان مطالعه میدانی، معادن تراورتن، سنگبری ها و واحدهای فرآوری سنگ در منطقه را مورد بررسی قرار داد. (به عنوان مثال، سنگبری های واقع در منطقه محلات استان مرکزی) در بررسیهای گذشته از طریق بازدیدهای میدانی که بر روی بیش از ۳۰ معدن تراورتن و ۲۰ واحد سنگبری شکل گرفته، نشان دهنده این است که به طور کلی مراحل چرخه تولید سنگ منطقه به بازسازی و بهبود جدی نیازمند می باشد.
اگرچه تقریباً در همه معادن از متدهای جدید استخراج کننده (مانند سیم برش) استفاده می شود؛ ولی مقدار حجم ضایعات ایجاد شده زیاد بوده و بهرهبرداری در تمام مراحل نیازمند ترمیم و نوسازی می باشد.
با گذر از مطالب گفته شده، باید به این بپردازیم که مشکلات به همین جا ختم نشده و تعداد زیادی از سنگبری ها و واحدهای فرآوری سنگ به صورت سنتی کار می کنند که به طور اساسی نیازمند بهسازی هستند. لازم به ذکر است که این واحدهای سنگبری و فرآوری ۶۵ درصد کل این مجموعه را شامل میشوند و این نشان دهنده مسیر طولانی صنعت سنگ ایران در راه بروزرسانی و کارآمدی می باشد که این امر باید با حمایت مراجع قانون گذار و همچنین ارگان های دولتی با وضع قانون و ارائه تسهیلات صورت پذیرد.